EOS-Bauer Hockey REAKT sisak

Bauer Hockey – EOS egyedi 3D nyomtatott sisakbélés

A jégkorongfelszereléseket gyártó Bauer Hockey az EOS-szal együttműködve fejlesztette ki a Bauer REAKT sisakot 3D nyomtatási technológiával. Az együttműködés révén a sportszergyártó az EOS szabadalmaztatott Digital Foam módszerét használta, amelyet először 2019 októberében jelentettek be. A Digital Foam-ra alapozva a Bauer rácsokat épített be a REAKT sisak bélésbetéteinek kialakításába, hogy csökkentse a súlyt és nagyobb légáteresztő képességet generáljon.

A REAKT segítségével a játékos fejét beszkennelik, az adatokból egy digitális fájl készül, amelyet aztán az EOS szelektív lézerszinterezési technológiájával kinyomtatnak 3D-ben. A 3D nyomtatott részeket színezik, majd előkészítik a végső összeszereléshez. Az eredmény egy olyan sisak, amely tökéletesen illeszkedik viselőjére.

A Bauer először a 2022-es National Hockey League-ben (NHL) mutatta be a REAKT sisakot a 2022-es Stanley Kupa-győztes Cale Makarral és a 2015-ös Hobey Baker-díjas Jack Eichellel. Ebben a kampányban legalább két tucat NHL-játékos viseli a sisakot, és a Bauer 300 globális kiskereskedőnél is elérhetővé tette a terméket. A fogyasztók négy héten belül személyre szabott sisakot kaphatnak kézhez.

“Akár élsportolókról, akár amatőr hokisokról beszélünk, nincs két egyforma fej” – nyilatkozta Mathieu Dejardins, a Bauer Hockey védőfelszerelésekért felelős vezető márkaigazgatója. “A Bauer most fejest ugrott a ‘tömeges testreszabásba’. Az EOS-szal és más partnerekkel folytatott munkánk révén továbbfejlesztjük a MyBauer egyedi hokifelszerelés-programot, amely mostantól az egyénre szabott, de nagy mennyiségben gyártható sisakbetéteket is magában foglalja. Bár a Digital Foam még viszonylag új, stabilan a termékinnováció élvonalában tart minket, sőt, más mérnöki és gyártási korlátokat is meg tudunk kerülni vele”.

“A Bauer innovációja lenyűgöző, és a sportfelszerelés-iparban most kezdenek el igazán elgondolkodni azon, hogyan lehet kihasználni a 3D nyomtatást, és milyen szerepet játszhat a Digital Foam mindenféle védőfelszerelésben és a kényelemre tervezett termékekben. Büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet a Digital Foam játszott a Bauer prémium kategóriás sisakkínálatának gyártásában. A hagyományos gyártást egyébként nem kiszorítani fogja a 3D nyomtatás, hanem inkább kiegészíteni, és ez a projekt erre egy kiváló példa”.